Over Bagoa

BAGOA is fairly made in India

Een nieuwe kijk op hulp.

BAGOA staat voor BAGs Over Aid. Wij geloven dat handel de beste manier van hulp bieden is.

BAGOA bags worden gemaakt in India in de regio Radjastan. Doordat de makers nu een tassenfabriek hebben kunnen ze voorzien in hun eigen levensonderhoud. Ook kunnen hun kinderen naar school én hebben ze de mogelijkheid pensioen op te bouwen.

Hiervoor hebben we wel wat spelregels in het leven geroepen, die zie je hieronder:

Geen dwang
Er wordt niet gewerkt onder dwang, onze tassen worden met passie en plezier gemaakt. Mensen mogen zich altijd aansluiten bij een vakbond als ze dat willen.
Eerlijk loon
Iedereen die bij BAGOA werkt krijgt fatsoenlijk betaald. Zodat hun kinderen ook daadwerkelijk naar school kunnen en ze kunnen sparen voor hun pensioen.
Geen Kinderarbeid
Wij zijn fel tegen kinderarbeid. Kinderen horen op school en niet op een werkplaats of fabriek. Hier zien wij dan ook streng op toe.
Respect
Wij hebben respect voor de Indiaase cultuur, de werkwijze en de mensen.
Legaal
Het werk wat verricht wordt voor Bagoa is legaal, niet schadelijk voor de gezondheid en onder veilige omstandigheden.
Normale werktijden
We doen niet aan bizarre werktijden. Tijd met familie en vrienden vinden we minstens zo belangrijk voor onze werknemers.

De wereld van Bagoa begint met een gestolen tas…

Yvonne AartsEn daarmee de zoektocht naar een nieuwe. Het bleek ontzettend moeilijk om een mooie & kwalitatief goede leren tas te vinden die betaalbaar is én waarmee je respect hebt voor de makers en de wereld.

Als je slechts voor één van de twee categorieën gaat heb je genoeg keuze. Er zijn veel prachtige fairtrade tassen te vinden. Maar die kosten al snel ruim honderden euro’s. Het aanbod voordelige tassen is nog veel groter. Probleem hierbij is, dat ik er als koper niet zo zeker van was dat ze met respect voor de makers en de natuur zijn gemaakt. Daarnaast vond ik de kwaliteit vaak twijfelachtig. Kortom, ik kon niet vinden wat ik zocht.

Dus er zat maar één ding op: het zelf gaan doen.

De missie van BAGOA gaat verder dan een mooie tas voor een eerlijke prijs. We starten een movement. We doen graag ons best om op een goede en eerlijke manier te produceren met als doel: jij die shined met je mooie leren tas. BAGOA bags zijn van een uitstekende kwaliteit leer, ze zijn uniek en hebben allemaal een stoere look.

Join the movement: Carry a better world

Wil je meer lezen over dit avontuur? Kijk op ons blog!

X